image skincare

HUIDPROBLEMEN

CHEMISCHE PEELINGS

Heel veel huidproblemen kunnen we met chemische peelings verbeteren. Maar wat zijn chemische peelings nou eigenlijk?

De meeste mensen schrikken al van het woord, niet nodig hoor. Voor wie denkt dat chemische peelings bestaan uit chemische stoffen die op de huid worden gesmeerd heeft het fout. Het verschil tussen chemische peelings en fruitzuren zit hem ook alleen in de naam.

Chemische peelings worden zo genoemd omdat de stoffen een chemische reactie  veroorzaken in de huid. Chemische reacties  zijn normaal in ons lichaam, zonder kunnen we niet.

Afhankelijk van het zuur, ontstaat er een reactie in onze huid wanneer het met elkaar in contact komt, een chemische reactie dus.

De meeste peelings bestaan uit natuurlijke stoffen zoals glucose (zuur uit suikerriet), salicylzuur (zuur uit de schors van de wilg) of lactic acid (melkzuur).Chemische peelings worden zo genoemd omdat de stoffen een chemische reactie  veroorzaken in de huid.

Chemische reacties  zijn normaal in ons lichaam, zonder kunnen we niet. Afhankelijk van het zuur, ontstaat er een reactie in onze huid wanneer het met elkaar in contact komt, een chemische reactie dus.

De meeste peelings bestaan uit natuurlijke stoffen zoals glucose (zuur uit suikerriet), salicylzuur (zuur uit de schors van de wilg) of lactic acid (melkzuur).Een chemische peeling is een vorm van exfoliatie, een ander woord voor de huid verdunnen. Met een scrub borstel je als het ware dode huidcellen van de huid met zuren week je de dode huidcellen van de huid.

Chemische peelings kun je inzetten voor heel veel huidklachten zoals:

• Allerlei soorten pigmentvlekken
• Mee eters, gerstekorrels
• Acne, vette huid, grove poriën
• Actinische keratose ( plekjes met verhoorning van de huid)
• Rimpels en verslapping
• Littekens
• huidveroudering

ACNE

Behandeling van volwassenen en tieners

• Huidverzorginsproducten van Image voor thuis
• Dieptereiniging in de salon
• Image fruitzuurpeeling in de salon
• Voedingssupplementen van LavieSage
• Microneedling voor littekens

Ontdek het 3 stappenplan voor thuis!

 

PIGMENTVLEKKEN

Pigmentvlekken zijn het gevolg van een verstoorde aanmaak van melanine (pigment). Pigment is een bruine kleurstof die wordt gemaakt door pigmentcellen.

Door kleine korreltjes pigment af te geven aan de buitenste laag van je opperhuid, krijgt je huid haar kleur.

Onder invloed van zonlicht neemt het aantal werkzame pigmentcellen en de aanmaak van pigment toe: de huid wordt bruin.

HUIDVERSLAPPING

Effectieve behandelingen bij huidverslapping

Wanneer er sprake is van huidverslapping, is dit een teken dat het collageennetwerk verminderd is.

De cellen die hiervoor verantwoordelijk zijn, zijn de fibroblasten. Dit zijn cellen die collageen en elastine produceren. Deze cellen moeten dus gestimuleerd worden zodat de huid haar stevigheid terug krijgt.

COUPEROSE EN ROSACEA

De Image Skincare Vital C productlijn vermindert roodheid en zorgt voor ultieme bescherming en verbetering van de gezichtshuid.

De hoofdbestanddelen van Vital C zijn vitamine C, antioxidanten en peptiden. Deze combinatie van werkstoffen zorgt voor optimaal resultaat: een stralende ontspannen huid.

Roodheid behoort tot het verleden!