HUIDVERBETERING

Peelings

Bij elke Image Peeling ontvang je een Post Treatment Kit die na de behandeling thuis gebruikt dient te worden. Het is een specifiek ontwikkelde set van 5 producten om de huid na  een intensieve behandelingen te kalmeren. Deze kit is voldoende voor ca. een week thuisgebruik.

Bij de Image Peeling van 60 minuten wordt de behandeling uitgebreid met een zachte bindweefselmassage van het gezicht.

Image Peels

Zeer krachtige peelings die in de diepere huidlagen hun werk verrichten en een structurele verbetering bewerkstelligen. De producten bevatten de hoogst mogelijke concentratie aan farmaceutische ingrediënten, deze zorgen voor maximale resultaten.

Welke peelvloeistoffen?

De meest effectieve AHA’s (fruitzuren) zijn glycolzuur, salicylzuur en melkzuur. Ieder peelvloeistof heeft een aparte werking, zo kunnen de meeste huidproblemen behandeld worden.

Wat doet een peel?

Een peeling verwijdert de dode huidcellen, door de kleefstof tussen de dode huidcellen in de hoornlaag (opperhuid) te verweken. De afgestorven huidcellen laten hierdoor gemakkelijker los. Hoeveel laagjes er worden verwijderd hangt af van de soort peel vloeistof, de concentratie en de pH-waarde.
De peeling zorgt voor een egalere frisse teint en een verbetering van de huidstructuur. Aangezien de opperhuid dunner wordt gemaakt, is het zeer belangrijk de huid goed te beschermen tegen de zon met een Sun Lotion.

Behandelindicaties

Acne, pigmentproblemen, huidveroudering en zonneschade zijn allemaal problemen die door de toepassing van een peeling kunnen verbeteren.

Doet het pijn?

Nee, maar de huid ervaart soms wel een tinteling/branderig gevoel. Hoe lager de pH en hoger de concentratie, des te meer meer deze tinteling wordt ervaren. Peels worden altijd na een bepaalde inwerktijd geneutraliseerd, waardoor de tinteling verdwijnt. Na de behandeling voelt de huid weer normaal.

Welk resultaat geeft een peel?

  • De afstoting van de dode huidcellen versnelt de celdeling, dus de aanmaak van nieuwe cellen.
  • De aanmaak van elastine en collageen wordt gestimuleerd waardoor de lederhuid dikker wordt (de bloedvaatjes in de huid worden minder zichtbaar). De huid behoudt bovendien zijn stevigheid.
  • De waterbindende capaciteit van de hoornlaag neemt toe. De huid wordt soepeler.
  • De versnelde celdeling zorgt voor een versnelde afschilfering van de met pigment gevulde opperhuidcellen. Pigmentaties worden bleker.
  • Zuivert de porie diep en werkt ontstekingsremmend.
  • Talg zal de huid minder snel verstoppen hetgeen minder ontstekingen veroorzaakt.
  • Behandeling met fruitzuren geeft een algemeen betere huidstructuur (fijnere porien) en huidskleur- en reliëfverschillen worden minder zichtbaar.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Na een behandeling zie je al heel mooi resultaat. Voor optimaal resultaat ongeveer 6 behandelingen in 3-4 maanden om de 2 – 3 weken. Afhankelijk van hersteltijd van de huid en doel van de peeling.

Contra-indicaties

Roaccutane, gebruik van vitamine A zuur – retinol, overgevoeligheid voor de peelvloeistof (glycolzuur, melkzuur, salicylzuur), open huid, eczeem, koortslip.