huidverbeterende massage

japanse facelift

Wat is het?

Japanse Facelift Massage baseert zich op de meridianen in het lichaam en bewerkt de acupunctuurpunten in het gezicht. Het is een traditionele Japanse kunst die zich door verschillende generaties heen verfijnde en verder ontwikkelde. Omwille de talrijke positieve effecten op de gezondheid en het geluksgevoel van de mens, wint deze massagevorm de laatste jaren enorm aan populariteit. Deze massage behandelt gezichtshuid, gezichtsspieren, CHI energie van het hele lichaam en brengt de psychische conditie in evenwicht.

Schoonheid volgens de Oosterse filosofie

Gezondheid en lang-leven waren zaken die in het Oosten het meest gekoesterd werden en schoonheid werd altijd geassocieerd met gezondheid. Schoonheid werd beschouwd als de ultieme weerspiegeling van een perfect evenwicht tussen lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Chi

In het Oosten wordt alles traditioneel gezien als een vorm van energie. Die energie wordt in China CHI genoemd, in Japan Qi Volgens de Oosterse filosofie ben je een energieveld. In de Oosterse geneeskunde wordt Chi, de harmonie in het menselijke lichaam, beschouwd als essentieel voor de gezondheid. Alles wordt in het werk gesteld om Chi in harmonie te
brengen en te behouden. Chi stroomt door ons lichaam door de energiekanalen, de zogenaamde meridianen. Ze zijn als beken die door ons lichaam stromen en daar de meest natuurlijke weg volgt. We hebben
12 hoofdmeridianen, elk verbonden met een orgaan en twee middellijn meridianen. Op de meridianen liggen de Tsubo punten waarop de Chi circulatie in het lichaam kan worden beïnvloed: een teveel kan worden verminderd, een tekort kan worden aangevuld.

Omschrijving Massage

Er wordt gestart met een nekmassage om zo de toevoer naar het hoofd toe te herstellen of te optimaliseren. Daarna wordt er met korte en lange zachte strekkingen het weefsel opgewarmd. Dit maakt de huid rozig en zorgt ervoor dat de doorbloeding zich herstelt, waardoor opname verbetert en nieuw collageen zich in de huid kan vormen. Daarna wordt
het lichaam voorbereid op de energetische massage. Dit wordt gedaan door in het gezicht diverse massagegrepen, fricties en knedingen uit te voeren waarbij de meridianen al wat wakker gemaakt worden. Daardoor hebben de opvolgende drukpunten en de bindweefselmassage meer effect.

Tijdens de energetische fase wordt gewerkt op de subtiele anatomie van het lichaam waarin de energie stroomt die “KI” (Japans) of “CHI” (chinees) genoemd wordt. Deze CHI stroomt door alle kanalen, welke we “meridianen” noemen. Er wordt in verschillende niveaus vandruk op deze meridianen en andere specifieke plaatsen van het hoofd gewerkt, om de energie terug in balans te krijgen en zo de organen, de spieren, de zenuwen en het bloed opnieuw te laten stromen door het gehele lichaam. Ook maken we gebruik van “meridiaanstrekkingen” om energieblokkades op te heffen en zo de CHI terug te laten stromen. Waar spanningen vast zitten treedt ontspanning op en de zwakke zones worden weer gestimuleerd.

Daarop volgen bindweefselgrepen om direct zichtbaar effect te vergroten. Gevolgd door drainage om los gemaakte afvalstoffen af te voeren. De finishing touch bestaat uit een aantal drukpunten die hoofdhuid lekker losmaken, maar er ook voor zorgen dat je je weer wakker en fit voelt voor je de stoel weer verlaat.

Wanneer zijn resultaten zichtbaar?

Je stimuleert de schoonheid van binnenuit dat betekent dat het resultaat zich dan ook geleidelijk toont. Het directe effect wat de behandeling geeft is vaak te danken aan het product waarmee je werkt en de bindweefselgrepen die zijn uitgevoerd. Toch geeft de behandeling onmiddellijk een frisser en minder vermoeid uiterlijk.

Wil je echt een stap terug in het verouderingsproces, dan is het uitvoeren van een kuur van 6 behandelingen in een periode van 3 maanden het mooiste”.

Gecombineerd met de nutricosmetics van LavieSage behaal je een optimaal en langdurig resultaat.