huidverbetering

bindweefsel massage

Wat is bindweefsel?

Bindweefsel is vergelijkbaar met het cement tussen de bouwstenen van een huis. Verspreid door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt eveneens bloedvaten en zenuwen naar de organen en biedt bescherming tegen infecties. De cellen in bindweefsel vervullen daarnaast een belangrijke taak in het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voeding -en afvalstoffen.

Cosmetische Bindweefsel Massage van het gelaat

zin-aan-zee-bindweefselmassage-vlieland

Wat doet een bindweefsel massage?

Bindweefselmassage is een intensieve diepgaande massage die wordt uitgevoerd op de bindweefsellaag in het lichaam met als uiteindelijk doel verbetering van de huidconditie.

Door de diepe massagetechnieken die op het bindweefsel inwerken, vervormen de fibroblasten (bindweefselcellen) waardoor de huid aangezet wordt tot vernieuwing en de daarmee samenhangende versteviging. De huidstofwisseling wordt geactiveerd en de productie van nieuw collageen en elastine bevorderd. Om het beste resultaat te kunnen bewerkstellen zal een kuur de aanbeveling hebben.

Maar ook een enkele bindweefselmassage zal zeker een tijdelijk positief resultaat laten zien. Het is ook mogelijk een bindweefselmassage als onderdeel van de gezichtsbehandeling toe te passen, voor de betere doorbloeding en het opname van de werkstoffen. De bindweefselmassage is bijzonder geschikt om te combineren met een facial of peeling van Image Skincare.

 

Voor wie is het geschikt?

Deze massage kan helpen tegen huidveroudering, rimpels, verslapte huid, rokershuid, slecht doorbloede huid, acne, littekens en couperose. In conditie houden van de huid na een cosmetische ingreep zoals een facelift Een bindweefselmassage is zelfs geschikt voor de dunne, gevoelige en vlekkerige huid.

Behandeling in kuurvorm

Over het algemeen zijn er meerdere behandelingen nodig om de doelstelling te verwezenlijken. Daarom wordt de cosmetische bindweefselmassage veelal in kuurverband geadviseerd, waarbij periodieke evaluatie zinvol is. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepeler en de structuur van de huid gaat er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd.
Afhankelijk van de doelstelling, behandelindicatie en de huidconditie wordt in overleg de behandelfrequentie vastgesteld.
De opbouwperiode bestaat uit een kuur van een keer per week  bindweefselmassage gedurende 4 tot 6 weken, met daarna een rustpauze van drie weken. Wanneer nodig kan de bindweefselmassage worden uitgebreid naar meerdere behandelingen.

Opbouw van binnenuit

Voor het starten van en kuur beginnen we met een test om te kijken of er  balans is in omega 3 en 6 vetten. Deze balans is belangrijk voor een soepele celwand en herstelcappaciteit tijdens de kuur. Vergelijk het maar met het bouwen van een huis, een goede fundering is belangrijk voor een durzame basis.

Verder is het belangrijk om tijdens een kuur collageen te gebruiken. Samen met een goede Omega 3 olie zorgt dit ervoor dat er voldoende bouwstenen op voorraad zijn voor het nieuw te vormen collageen en elastine.

Behandelwijze kuur 

1.Kennismaking en informatief gesprek
2. Anamnese (indicatiebepaling en eventuele onderliggende ziektebeelden)
3. Lokaal onderzoek (indicatiegebied bekijken)
4. Opstellen behandelplan
6. Doorspreken behandelplan
7. Aanvang kuur
8. Evaluatie behaalde resultaten
9. Eventuele afspraak voor  onderhoudsbehandeling

Tijdens behandeling te verwachten effecten

De cosmetische bindweefselmassage is een intensieve massage die soms pijnlijk is en veel reacties kan oproepen. De huid kan op sommige plaatsen zeer gevoelig tot pijnlijk zijn. Het is de bedoeling dat de spanning van de huid afneemt en losser aanvoelt. Tijdens de behandeling is het belangrijk dat je reageert wanneer er een verandering in beleving optreedt. Bij bepaalde technieken kan je huid dof, dood of stom aanvoelen. Deze diepere technieken kunnen een scherp, snijdend, prikkelend gevoel geven, alsof het met de nagel gedaan wordt. In het algemeen treedt een loom, aangenaam vermoeid gevoel op.

Na de behandeling te verwachten effecten

Na de behandeling treedt de zogenaamde “na-reactie” op. Dit kan bijvoorbeeld een verhoogde gevoeligheid of een ietwat beurs gevoel zijn. Deze reactie is acceptabel wanneer het niet langer aanhoudt dan 24 uur. Naast bovengenoemde reacties kunnen er gevoelens van loomte, slaap en warme, tintelende handen of voeten optreden. Dit zijn zeer positieve en welkome reacties. Het betekent dat er goed op de massage wordt gereageerd.