Stand van zaken in de salon

Het kabinet heeft  aangekondigd dat contactberoepen, zoals schoonheidsspecialisten, langer dicht moeten blijven, namelijk tot 20 mei. Maar misschien is eerdere versoepeling ook voor schoonheidsspecialisten toch mogelijk.

Er is in de Tweede Kamer uitvoerig gesproken over de contactberoepen. Het kabinet is in afwachting van het advies van deskundigen, met name over de beschermingsmiddelen. Dat advies wordt binnen 1 of 2 weken verwacht. Rutte geeft aan dat de datum van 20 mei niet vaststaat. Eerdere versoepeling is -ook voor schoonheidsspecialisten- wellicht mogelijk.

De ANBOS: (Algemene Nederlandse Branche Organisatie Schoonheidsverzorging) zit er boven op en zodra we van de overheid het signaal krijgen dat het veilig en verantwoord is, willen we zo snel mogelijk weer open. De brancheorganisatie is voorbereid op heropening. Er ligt een op COVID-19 toegespitst hygiëne werkprotocol klaar, dat, op basis van de beschikbare middelen, praktisch en uitvoerbaar is. Dit protocol is tot stand gekomen in samenwerking met verschillende partijen en deskundigen, en ligt klaar bij alle instanties. Maar uiteindelijk bepaalt het RIVM en het kabinet wanneer, en onder welke voorwaarden we ons beroep weer kunnen uitoefenen.”

Wordt vervolgd dus!

 

HUIDPRODUCTEN NODIG?

Gelukkig kan ik nog wel voor thuis huidverzorging zorgen. Telefonisch, online en met facetime bellen inventariseren we je wensen en ontvang je een passend huidverzorgingsadvies. Op ‘t fietsje en via de post worden de pakketten bij je thuis bezorgd. Advies is natuurlijk vrijblijvend en kosteloos. Bestellingen boven de € 50.00 worden gratis opgestuurd.