huidproblemen

pigmentvlekken

EFFECTIEVE BEHANDELINGEN BIJ PIGMENTVLEKKEN

Omdat pigmentvlekken vaak als cosmetisch storend worden beschouwd zijn er in de loop der jaren huidbehandelingen ontwikkeld die er voor zorgen dat pigmentvlekken kunnen verdwijnen.

 

 

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken ontstaan doordat er in de huid teveel pigment, ook wel melanine genoemd, wordt aangemaakt op één plek in de huid. Pigment is de stof in de huidcellen die zorgt voor huidskleur.

Iedereen heeft pigment in zijn of haar huidcellen al is het bij de een wat meer dan bij de ander. Door invloed van zon neemt het aantal werkzame pigmentcellen toe, de huid zal dan bruiner of donkerder worden. Denk bijvoorbeeld aan de sproetjes in het gezicht. Die ontstaan ook onder invloed van zonlicht, maar die kleine vlekjes kunnen we nog wel schattig vinden. Als de vlekken echter groter of donkerder worden, dan vinden we ze vaak niet meer zo leuk. Het zorgt ervoor dat de huid er vlekkerig uitziet, waardoor je al sneller ouder en vermoeider oogt.

Hoe behaal je het beste resultaat?

Om het beste resultaat met je huid te bereiken is het belangrijk de huid naast de behandeling bij ons in de praktijk ook thuis goed te verzorgen. In sommige gevallen is het zelfs belangrijker eerst met de producten te starten alvorens wij starten met behandelen. Op deze manier zorgt u ervoor dat u uw huid klaar stoomt voor de intensieve behandelingen in de praktijk.

Huidverbetering bereik je het snelst als niet alleen van buiten aan je huid gewerkt wordt, maar ook van binnenuit. Tijdens de intake wordt duidelijk aan welke voedingsstoffen je huid behoefte heeft, of welke voedingsstoffen je het beste kunt laten staan. Een speciaal dieet en voedingssuppletie kunnen daarom onderdeel uitmaken van jev behandelings- en verzorgingsprogramma.

 

 

Welke vormen van pigmentvlekken zijn er?

De volgende pigmentvlekken komen het meest voor:

• verheven bruinige vlekken
• zwangerschapsvlekken
• ouderdomsvlekken
• moedervlekken en sproetjes

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Er zijn verschillende oorzaken hoe pigmentvlekken kunnen ontstaan, de belangrijkste oorzaken zijn:

irritatiepigment – door ontstekingen in de huid, puistjes, acné, wondjes of huidirritatie kunnen de pigmentcellen teveel gestimuleerd worden, in de buurt van die wondjes of ontstekingen kunnen dan pigmentvlekken ontstaan.

melasma, ook wel bekend als het zwangerschapsmasker – bruine vlekken die in het gezicht ontstaan onder invloed van zonlicht, hitte, aanleg en hormonen. Als je pech hebt ontstaan deze vlekken tijdens de zwangerschap, iets waar je helaas niet echt iets tegen kunt doen. Anti-conceptiepillen (of andere medicijnen) kunnen ook de oorzaak zijn van melasma

ouderdoms, lever- of zonnevlekken – bruine vlekken naarmate je ouder wordt en meer bent blootgesteld aan zonlicht zichtbaar worden, ze verdwijnen niet meer, tenzij je er iets aan doet.

Je behandelings- en verzorgingsprogramma:

Tijdens de eerste belangrijke gezichtsbehandeling (de intake) in de praktijk beoordelen wij met welke huidbehandelingen wij je pigmentvlekken het beste kunnen behandelen.

 

Effectieve behandelingen bij pigmentvlekken:

De behandelingen waar wij goede resultaten mee te  boeken zijn:

Image Peelings bij oppervlakkige hyperpigmentatie