huidproblemen

acne

EFFECTIEVE BEHANDELINGEN BIJ ACNE

Acne behandeling van volwassenen en tieners

• Huidverzorgingsproducten van Image Skincare voor thuis
• Dieptereiniging in de salon
• Image fruitzuurpeeling in de salon
• Voedingssupplementen
• Microneedling voor littekens

Wat is acne?

Acne is een ontsteking van de talgklierfollikel. In de meeste gevallen begint acne in de pubertijd, wanneer de huid onder invloed van androgene hormonen (mannelijke hormonen) allerlei veranderingen ondergaat, en verdwijnt meestal rond het 25e levensjaar.

In sommige gevallen ontstaat deze onzuiverheden op oudere leeftijd. Bij lichte acné blijft het bij een vette huid, mee-eters en enkele pustels (rood bultje met een wit/gelig kopje erop). In ernstiger gevallen ontstaan duidelijke ontstekingsverschijnselen op de voorgrond en kunnen er ook pijnlijke onderhuidse knobbels (nodi) of met talg gevulde holten (cysten) ontstaan.

Hoe ontstaat acne?

Acne berust op een ontsteking van de huid rondom de talgklieren (talgklierfollikels). Bij het ontstaan spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint acné in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat.

De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter en produceren meer huidsmeer of talg. Indien er teveel talg wordt afgescheiden, kan de talg zich ophopen en kan de uitvoergang van de talgklier verstopt raken. Deze talgophopingen worden mee-eters of comedonen genoemd. Er zijn oppervlakkige, open mee-eters (zwarte comedonen) en meer onderhuids gelegen, gesloten mee-eters (witte comedonen).

De talgophoping wordt nog versterkt door toegenomen verhoorning van de afvoergang van de talgklier, waardoor deze nauwer wordt. In de talgklieren bevinden zich bacteriën, die de talg omzetten in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte follikel steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.

Sommige vormen van acné ontstaan door uitwendige factoren. Meestal gaat het dan om contact met stoffen die een verstopping van de talgklier veroorzaken, zoals sommige cosmetica. Verder moet gedacht worden aan oliehoudende of chemische producten in bepaalde beroepen en industrieën. Ook mechanische factoren (druk en wrijven) kunnen een bestaande acne verergeren. Voorbeelden hiervan zijn acne onder de kinrand van een helm en op het voorhoofd onder een voorhoofdsband.

Inzet supplementen

Algemeen bij acné:

welk supplement het beste is, wordt bepaald naar aanleidng van de uitslag van de bloedtest

Waarom voedingssupplementen

– Remmende invloed op sebumproductie (talgproductie)
– Krachtige ondersteuning van lever bij verwijdering ongewenste stoffen
– Vermindering oxidatieve stress. Ontgiften.
– Verbetering binnen enkele weken

Het stappen plan voor thuis

1. Huidverzorgingsset van Image Skincare voor thuis

2. Voedingssupplementen voor het ontgiften en in balans brengen van de huid

3. Bloedtest om te bepalen hoe de verhouding tussen omega 3 en 6 is en hoe de status van vitamine D3&K2 is

4. Voeding onder de loep nemen

5.. Acne behandelingen in de salon