Voor een ultieme beleving van schoonheid en spa.

Rosacea & Couperose

Rosacea & Couperose

ROSACEA

Wat is Rosacea?

is een veel voorkomende chronische aandoening van het gezicht, die vooral gezien wordt bij vrouwen maar ook bij mannen. De belangrijkste kenmerken zijn veel blozen, roodheid, verwijde haarvaten (couperose) en een zeer reactieve huid. De huidtextuur kan oneven zijn met papels (pukkels, bultjes) en pustels (puistjes). Soms ervaart men een prikkend, jeukend en/of pijnlijk gevoel in het gelaat na blootstelling aan wind, kou of na het wassen van het gezicht. Ook is er sprake van een verlaagde intolerantie ten opzichte van cosmetica. Oogafwijkingen komen soms voor en kunnen ernstig zijn. De oorzaak van rosacea is onbekend. De aandoening is goed te behandelen (beter gezegd: te onderdrukken), maar zelden definitief te genezen.

Wie krijgt rosacea?
Uit een onderzoek bij 2.000 mensen met rosacea blijkt dat 44% de eerste symptomen tussen 30 en 40 jaar krijgt. 43% krijgt de eerste tekenen na 50 jaar. Meer vrouwen dan mannen hebben last van Rosacea (zeker tijdens menopauze), mannen krijgen wel ergere symptomen. Het zijn met name mensen van Keltische of Scandinavische afkomst, hoewel ieder type kan er last van hebben.

Wat zijn aanzetters en veroorzakers van rosacea?
Je kunt bij jezelf nagaan of er factoren zijn die de verschijnselen van rosacea verergeren en zo ja, welke dat zijn. Deze kunnen individueel verschillend zijn. Tot deze aanzetters behoren vaak warme dranken, alcohol, gekruid eten en zwaar koolhydraat rijk voedsel. Van wijn, chocolade, tomaten, cayennepeper, hete saus, gemarineerd vlees, citrusvruchten, kaas en koffie is bekend dat zij rosacea kunnen verergeren. 

Andere veroorzakers van Rosacea zijn stress en vermoeidheid, de menopauze (opvliegers), zonlicht, roken en intensief sporten. Ook zijn er huidcleansers en medicinale producten die de huid irriteren. De volgende stoffen kan men beter vermijden: comedogene ingrediënten, harde alcoholen, toverhazelaar (witch hazel), menthol, peppermunt, eucalyptus olie, parfum, zeep,  en steroïde zalf. 

Effectieve behandelingen bij Rosacea

Inzet Image Skincare producten

De Image Skincare Vital C productlijn vermindert roodheid en zorgt voor ultieme bescherming en verbetering van de gezichtshuid. De hoofdbestanddelen van Vital C zijn vitamine C, antioxidanten en peptiden. Deze combinatie van werkstoffen zorgt voor optimaal resultaat: een stralende ontspannen huid. Roodheid behoort tot het verleden!

Inzet LavieSage
Eerst moet de huid tot rust gebracht worden met SkinSecure + SkinDefence + SkinBase of de SkinReconditioner kit

Ter voorkoming van nieuwe vorming:
SkinProtect/ skinDefence + skinBalance

 Waarom voedingssupplementen

  • Ontgifting van de lever
  • Huidherstel en verbetering energienivau cellen
  • Verbetering hechting opperhuid en herstellen vochtbalans en barrière
  • Tot rust brengen ontstekingsreactie


Het 3 stappenplan voor thuis
1. Voedingssupplementen van Laviesage voor verzachten en in balans brengen van de huid.

2. Huidverzorgingsproducten van Image Skincare voor thuis
3. Image facials en peelings in de salon

Locatie


Openingstijden

Week 29

 

maandag

09.00-18.00

dinsdag

08.30-18.00

woensdag

08.30-18.00

donderdag

08.30-18.00

vrijdag

08.30-18.00

zaterdag

08.30-18.00

zondag

gesloten

 


Like ons op Facebook

Landelijke Wellness op FacebookLike Zin aan Zee op Facebook en ontvang de leukste aanbiedingen en het laatste nieuws!


Twitter