Voor een ultieme beleving van schoonheid en spa.

Pigmentvlekken


Pigment is de rimpel van de toekomst, maar je kunt er iets aan doen!


Pigmentvlekken zijn het gevolg van een verstoorde aanmaak van melanine (pigment). Pigment is een bruine kleurstof die wordt gemaakt door pigmentcellen. Door kleine korreltjes pigment af te geven aan de buitenste laag van je opperhuid, krijgt je huid haar kleur. Onder invloed van zonlicht neemt het aantal werkzame pigmentcellen en de aanmaak van pigment toe: de huid wordt bruin. Bij een verstoring van dit proces, kunnen pigmentvlekken ontstaan. Ook aanleg, hormonale veranderingen en het gebruik van irriterende stoffen in cosmetica kunnen zorgen voor pigmentverschuiving zorgen.


Hieronder lees je wat je kunt doen tegen pigment.
‼️Tip nr 1: Dagelijks een SPF gebruiken. Hoewel de zon niet altijd de oorzaak is van het pigment kan blootstelling aan zonlicht de huidverkleuringen wel erger maken. Goede bescherming zoals het gebruik van een zonnebrandcrème met een minimaal SPF 30, is dus ook bij deze pigmentvlekken belangrijk.
Start je dag dus altijd met een creme met SPF.
‼️Tip nr 2: Exfoliëren. Glycolzuur is bij voldoende hoge concentratie bewezen effectief in het verminderen van oppervlakkige pigmentvlekken. De Ageless cleanser bijvoorbeeld bevat tien procent glycolzuur. Kijk wel eerst goed naar je huidtype. Kies bij een gevoelige of vette huid liever voor de exfoliant met salicylzuur.
‼️Tip nr 3: Gebruik een product uit de Iluma lijn om het enzym tyrosinase te remmen. Dat enzym is nodig voor de pigmentvorming. Bij toepassing van de Iluma lijn wordt er minder pigment gevormd. De bestaande pigmentvlekken groeien langzaam uit, terwijl er een minder gepigmenteerde huid voor in de plaats komt.
‼️Tip nr 4: Gebruik retinol en vitamine C in je thuisregime. Retinol en vitamine C zijn wetenschappelijk bewezen werkzaam bij het verminderen van pigmentatie en het stimuleren van de celvernieuwing.

PAS OP: Ga niet thuis aan de slag met een peelings of blekende middelen omdat je hier veel schade mee aan kunt richten. Wil je echt van je pigmentatie af ga dan naar een huidspecialist!

Locatie


Openingstijden

Week 29

 

maandag

09.00-18.00

dinsdag

08.30-18.00

woensdag

08.30-18.00

donderdag

08.30-18.00

vrijdag

08.30-18.00

zaterdag

08.30-18.00

zondag

gesloten

 


Like ons op Facebook

Landelijke Wellness op FacebookLike Zin aan Zee op Facebook en ontvang de leukste aanbiedingen en het laatste nieuws!


Twitter