Voor een ultieme beleving van schoonheid en spa.

Actueel

Actueel

Nieuws, Acties en Agenda

 

Het einde van de zomer is helaas een feit en daarmee is het meteen tijd om onze huid even onder de loep te nemen en onze dagelijkse beauty routine bij te stellen.

Allereerst maak je de balans op. Hoe is je huid de zomer doorgekomen? Bekijk en voel je huid aandachtig,  het liefst in daglicht. Heeft de blootstelling aan de straling van de zon voor nieuwe pigmentvlekken, rimpeltjes, pukkeltjes of droogtelijntjes gezorgd? Nee? Dan ben je goed bezig maar lees toch maar door. Ja? Lees dan vooral verder.

Plan van aanpak om je huid weer te herstellen:

1. De huid reinigen

Reinig jij jouw huid dagelijks? De dagelijkse reiniging van de huid is één van de belangrijkste stappen in de huidverzorging. Zonder een huid goed te reinigen kan er geen huidverbetering plaatsvinden. Een goed gereinigde huid neemt nl. beter de werkstoffen op die in een crème of serum zitten. De werkstoffen in de crème en serums kunnen helaas niet door het “vuile laagje” op jouw huid doordringen. Niet reinigen is een echte gemiste kans dus.

2. Diepreinigen ( Peelen en scrubben)

Een van de belangrijkste huidverzorgende behandelingen. In de zomer is je huid dikker geworden. Dit is een automatisch beschermingsmechanisme van de huid. Je lichaam maakt de bovenste laag van de huid (de hoornlaag) dikker om deze te beschermen tegen de zon. Deze laag bestaat o.a. uit dode huidcellen. Na de zomer is het essentieel om de huid weer te verdunnen. Dat kan met een peeling. Hiermee stimuleer je onder meer de aanmaak van nieuwe huidcellen en huidverzorgende producten worden nu beter door de huid opgenomen.  ZIN AAN ZEE zoekt graag met jou naar een passende peeling voor jouw huidtype en huidconditie.

3. Hydrateren (Vochtgehalte van de huid herstellen)

Zon, zee en warmte drogen de huid uit. Het is dus zaak om na de zomer het vochtgehalte van de huid op peil te brengen. Van binnen en van buiten. Een goed gehydrateerde huid is belangrijk voor de huidbarrière, deze beschermt  de huid tegen weersinvloeden, bacteriën, schimmels en virussen. Verzorg de huid met een goede hydraterende dag- en nachtcrème en een vochtherstellend masker. Hyaluronzuur bijvoorbeeld is een ingrediënt wat de vochtbalans kan herstellen en vocht vast houdt  in je huid.

4. Huid rondom de ogen:

Onze ogen reflecteren  onze vermoeidheid en leeftijd.  Omdat de huid rond de ogen  veel dunner is dan de rest van het gelaat, verliest ze hier sneller haar elasticiteit. Een speciale oogcreme en oogmasker zijn dus ongelofelijk belangrijk.

5. Lippen:
Wees lief voor je lippen. Gebruik een van de natuurlijke lipbalsems van comfort zone, Image skincare of Mineralogie.

6. Lijf:

Na een zonovergoten seizoen heeft niet alleen je gezicht maar ook je lichaamshuid een boost nodig. Een lichaamshuid die glanst oogt gezond. Een voedende bodycreme is rijk qua substantie en zorgt ervoor dat de huid herstelt van al het zomergeweld.  Hallo gladde huid, dag droge schilfers!

7. Gezonde levensstijl

In de zomervakantie willen we nog weleens vergeten hoe belangrijk een gezonde levensstijl is; veel feesten, weinig slapen en toch wat vaker ongezond en onregelmatig eten. Na de zomer gaan we weer terug in het gareel! Voldoende slaap is belangrijk voor de huid, omdat de huid zich tijdens de slaap herstelt.Ga weer bewust gezond eten met veel fruit, groenten en noten, vanwege de vele vitaminen, mineralen en goede vetten die hierin zitten en die de huid na de zomer helpen herstellen. De LAVIESAGE  CLEANSE & REVITALISE  11 daagse detoxkuur is een mooi begin voor een schoon en nieuw start.

Lees hier meer over deze milde detoxkuur.

8. Workshops  "huidverzorging in de nazomer"

Op verschillende avonden tijdens de nazomermaanden zijn er workshops waarbij ik je alles vertel over cosmetica en hun ingrediënten, wat je beter wel en niet kunt gebruiken en waarom. Hoe je je huid kunt herstellen van de zon en natuurlijk ga je vooral zelf aan de slag. http://zinaanzee.nl/make-up

9. En last but not least: Een herstellende gezichtsbehandeling

Deze geeft je huid net even dat extraatje waardoor hij weer gaat stralen en snel weer in conditie komt.

Bekijk de nazomer behandelingen.


Voor meer informatie en deskundig advies voor jouw specifieke huidconditie neem je gewoon vrijblijvend contact op. Tel: 06-29 433 376. Of via de online agenda.

 

 

 
Blijf op de hoogte van  nieuws en acties!

Schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief van Zin aan Zee.

 


Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Zin aan Zee Meer informatie


Image Skincare holiday sets

Image Skincare fans opgelet! De jaarlijkse Holiday sets zijn gearriveerd!         Meer informatie


11 daags body & mind reset programma

Voor de start van een nieuwe gezonde lifestyle Meer informatie

Locatie


Openingstijden

week 47

20 t/m 26 november

Maandag 08.30-18.00
Dinsdag          gesloten
Woensdag
08.30-18.00
Donderdag
08.30-18.00
Vrijdag gesloten
Zaterdag
08.30-18.00
Zondag gesloten

week 48

27 t/m  3 december

Maandag gesloten
Dinsdag          08.30-18.00
Woensdag 08.30-18.00
Donderdag gesloten
Vrijdag 08.30-18.00
Zaterdag 08.30-18.00
Zondag gesloten

 

Zie voor actuele beschikbaarheid de online agenda.

Avonden kunnen in overleg afgesproken worden. Extra avondtarief € 20.00 per behandeling

Behandelingen alleen op afspraak

 


Like ons op Facebook

Landelijke Wellness op FacebookLike Zin aan Zee op Facebook en ontvang de leukste aanbiedingen en het laatste nieuws!


Twitter