Voor een ultieme beleving van schoonheid en spa.

Actueel

Actueel

Nieuws, Acties en Agenda

 

Bekijk de winterspecials

Ga naar de online agenda om gelijk te reserveren

 

 

Volg een workshop:

Ben je benieuwd hoe je je huid  thuis het meest optimaal kunt verzorgen en wil je graag kennis maken met de verschillende productlijnen waar ik mee werk in de salon? Of wil je graag wat meer weten over de Minerale make-up die zo'n mooie glow op je huid achterlaat? Of misschien heb je last van spierknopen, striae of cellulites en wil je meer weten over de behandeling met cuppings?

Klik dan hier voor het complete workshop overzicht in december en januari.

Waarom je huid droger en gevoeliger is in de winter:

Droge lucht

Doordat de luchtvochtigheid, zowel binnen als buiten, veel lager is dan in de zomerperiode, droogt je huid veel sneller uit. En een droge huid is kwetsbaar en voelt niet lekker aan. De huid begint te trekken en krijgt ook een wat andere kleur.

Vieze huid

In de winter bedekken we onze huid zo veel mogelijk met warme kleding. Hierdoor wordt de huid minder blootgesteld aan de open lucht, waardoor de huid minder fris aanvoelt. Dit is niet alleen een gevoel, maar in werkelijkheid is de huid ook ‘viezer’. Dit heeft niets te maken met hygiëne, maar gewoon omdat de huid minder aan de open lucht wordt blootgesteld.

Stofwisseling

Ook de stofwisseling in de huid veranderd op het moment dat de winter arriveert. Aan de ene kant wordt dit veroorzaakt door een gebrek aan vetten in de huid door de droge lucht, en aan de andere kant omdat de talgklieren minder effectief zijn bij lagere temperaturen.

Dunnere beschermlaag

Door de hiervoor genoemde verandering in de stofwisseling, is het vette beschermlaagje van de huid tot het minimum geslonken, of soms zelfs helemaal verdwenen. Dit doet zich het allereerst voor in het gezicht en op de handen. Je merkt dit zelf heel duidelijk door een hogere gevoeligheid, en je omgeving ziet dit door een veranderende kleur van de huid.

Het zijn juist deze lichaamsdelen die hier het meeste last van hebben, omdat deze niet of nauwelijks bedekt zijn en dus niet door kleding beschermd worden tegen de kou en de droge lucht.

De verzorging van je huid in de winter:

In de winter heeft met name je huid speciale aandacht nodig. Wat je allemaal kunt doen, zetten we even op een rijtje:

 • De huid moet in de winter van extra vetten worden voorzien. De droge huid is minder vet, en minder vet betekent minder bescherming. Het is dus verstandig om een vettere crème te gebruiken dan in de zomer.
 • De huid reinigen. Als het gaat om het afhalen van je make-up en het reinigen van je gezicht, vermijd dan de handige afveegdoekjes. Ze laten een oliefilter achter op je huid, waardoor je creme niet meer wordt opgenomen. Eigenlijk verplaats je met deze doekjes het vuil alleen maar. Kies een soort cleanser  die je huid kalmeert, en het vuil voorzichtig verwijderd.

  Winterfavorieten die je huid zacht en schoon achter laten zij : The Max en Vital C cleanser van Image Skincare en van comfort zone de Essential milk en toner.

  Voor je ogen heeft Image geweldige pads die op zachte wijze zelfs je meest  waterproof make-up er af weekt.

 • Vermijd zo veel mogelijk warme baden of een hele warme douche, hoe verleidelijk dat misschien ook is met al die kou buiten. Hoe vreemd het misschien ook klinkt, maar warm water droogt de huid enorm uit. Daarnaast onttrekt het warme water nog meer vetten aan de huid. Niet verstandig dus. Als je een douche of een bad neemt, doe dit dan op een normale, lauwe temperatuur. Geen extreem warme douches dus! Het is even doorbijten maar ook in de winter is koud nadouchen supergoed voor je doorbloeding!
 • Als je van wintersport houdt, moet je extra opletten. Een vocht inbrengende crème is dan niet zo heel erg verstandig. Het gebeurt niet zo heel erg snel, maar theoretisch kan het vocht van de crème op de huid bevriezen. Speciaal voor wintersporters zijn er andere crèmes beschikbaar die vooral gebruikt moeten worden voor het gezicht, de lippen, de oren en de neus. Bovendien beschermd het je ook nog tegen de zon. De Preventions van Image Skincare zijn erg geschikt. Ze bevatten de juiste vetten en een hoge beschermingsfactor. Als je klaar bent met skiën, en voordat je de kroeg in duikt, kun je het beste deze crème zo snel mogelijk verwijderen, zodat je huid weer op een normale manier kan ademen.
 • Om de doorbloeding van de huid, en de stofwisseling optimaal op gang te houden, is het belangrijk om te blijven bewegen. Nog sterker: gewoon lekker sporten! Ook een wisselbad, dus afwisselend koud en warm water, is prima voor de doorbloeding. Combineer dit met een aangenaam uitje naar de sauna. Een perfecte manier om de doorbloeding van je huid te maximaliseren. Met een goed doorbloede huid ben je in staat om alle belangrijke voedingsstoffen zoals mineralen, vitaminen en aminozuren op een snelle manier te transporteren en op te nemen in de verschillende huidlagen.
 • Niet alleen in de winter, maar het hele jaar door: Water drinken! Minimaal 2 liter water per dag zorgt er voor dat je lichaam en vooral je huid goed gehydrateerd blijft. De huid blijft daardoor elastischer.
 • Bij het aanbrengen van een vocht-inbrengende crème na het douchen of bad, kun je dat het beste doen als je lichaam nog een beetje vochtig is. Op deze manier wordt de crème beter door de huid opgenomen.
 • Tijdens de nacht neemt je huid, en speciaal je gezichtshuid, voedende stoffen veel beter op dan overdag. Daarom is een goede nachtcrème erg belangrijk. Eigenlijk is het de nachtcrème die er voor zorgt dat jouw huid er overdag goed uitziet. Ook in de winter.
  Wees ook lief voor je lippen. Gebruik een van de natuurlijke lipbalsems van comfort zone, Image skincare of Mineralogie.


Voor meer informatie en deskundig advies voor jouw specifieke huidconditie en producten  neem je gewoon vrijblijvend contact op. Tel: 06-29 433 376. Of via de online agenda.

 

  
Blijf op de hoogte van  nieuws en acties!

Schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief van Zin aan Zee

 


Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Zin aan Zee Meer informatie


Image Skincare holiday sets

Image Skincare fans opgelet! De jaarlijkse Holiday sets zijn gearriveerd!         Meer informatie


11 daags body & mind reset programma

Voor de start van een nieuwe gezonde lifestyle Meer informatie

Locatie


Openingstijden

week  12

19 maart t/m 25 maart

maandag gesloten
dinsdag op aanvraag
woensdag 09.00-18.00
donderdag 09.00-18.00
vrijdag op aanvraag
zaterdag 09.00-19.00
zondag op aanvraag

 


Like ons op Facebook

Landelijke Wellness op FacebookLike Zin aan Zee op Facebook en ontvang de leukste aanbiedingen en het laatste nieuws!


Twitter